Easter Trivia from the Rain

Easter Trivia from the Rain

Easter Trivia from the Rain

 

Try these questions on others today and and show everyone how smart you are. Your friends and family will be amazed. The answers are at the bottom of the post.

 

1. In the Middle Ages, it was believed that certain activities should never be performed on Good Friday because they would bring bad luck. Which of the following is one of those tasks?
a) bathe
b) cook red meat
c) get a haircut
d) do the laundry

2. Traditionally, what should you do on Easter Sunday in order to ensure you’ll have good luck in the coming year?

a) attend church services
b) wear a new piece of clothing
c) get a haircut
d) kiss your father

3. The tradition of the Easter Bunny, a rabbit who lays colored eggs for children to find Easter morning, began in which European country?
a) Spain
b) Switzerland
c) Germany
d) England

4. Dyed eggs of a particular color were once given to children on Easter Sunday in the belief that they would protect them from bad luck throughout the following year. What color were these eggs?
a) yellow
b) purple
c) red
d) green

5. In Australia, rabbits are viewed as pests because of the extensive damage they have caused to land, crops and vegetation. Australians prefer to use another native animal as a symbol of Easter. What is it?
a) kangaroo
b) wallaby
c) bilby
d) bandicoot

6. At church services in some countries on Maundy Thursday (the last day of Lent), priests perform what task in remembrance of what Jesus did at the Last Supper?
a) bless the bread and wine
b) wash their hands
c) collect an offering
d) wash the feet of churchgoers

7. This flower is associated with Easter because its petals face downward, which is said to be in honor of Jesus:
a) dogwood
b) lily
c) tulip
d) daffodil

8. How many days make up the Lenten season, the period of penance and fasting preceding Easter Sunday?
a) 31
b) 40
c) 44
d) 30

9. Approximately how much money do Americans spend on Easter candy each year?
a) $18 million
b) $10 million
c) $2 billion
d) $5 billion

10. In what year was the first Easter egg roll held on the White House lawn?
a) 1878
b) 1905
c) 1937
d) 1960

11. About how many chocolate Easter bunnies are produced for consumption each year?
a) 50 million
b) 90 million
c) 1 billion
d) 5 billion

12. What is a female rabbit called?
a) cow
b) doe
c) jill
d) hen

ANSWERS: 1) d; 2) b; 3) c; 4) c; 5) c; 6) d; 7) b; 8) c; 9) c; 10) a; 11) b; 12) b

US Statistics:

Americans spend an average of $150 on Easter

Over 80 Billion Eggs are bought for Easter

 

Happy Easter from Kristin's Real Estate Blog......

 

Need a Great Realtor- Call Kristin Hamilton 909-557-6966

     Need a Great Realtor in San Bernardino & Riverside? Google me here...Kristin Hamilton 909.557.6966.

       Kristin Hamilton CDPE, SFR, CHS, BPOR, BA , GREEN
              Keller Williams Realty BRE-01492138
 

Keller Williams Received JD Powers Awards July 2013

 

 keller Williams Kristin Hamilton Experienced Listing Agent; Please contact me with any questions or real estate needs.

             

Follow me on Facebook

 

Follow me on LinkedIn

 

Go to my Blog

 

 

Follow me to Twitter

Google Kristin Hamilton

NAR BPOR Designation

 

Women's Council of Realtors Secretary

Google+ for Kristin Hamilton Realtor 

GREEN Realtor

110 Years Calif Association of Realtors 

Comment balloon 10 commentsKristin Hamilton CA Realtor • March 27 2016 10:15AM
Easter Trivia from the Rain
share
Easter Trivia from the Rain Try these questions on others today and and show everyone how smart you are. Your friends and family will be amazed. The answers are at the bottom of the post. 1. In the Middle Ages, it was believed that certain… more
History of the Easter Bunny in the USA
share
History of the Easter Bunny in the USA The first mention of the 'Easter Bunny' tradition is traced back to the 1700's when German immigrants settled in Pennsylvania Dutch communities and celebrated "Osterhaus". This was where the… more
Easter Egg Hunts in the Inland Empire for 2016
share
Easter Egg Hunts in the Inland Empire for 2016 Be sure to take your kids out for an Easter Egg hunt this weekend. Here is a list of some of the events in the Inland Empire. Riverside Fellowship Baptist Churc h March 26, 2016 11-1:00 pm. Come join… more
Happy Spring 2016… Birds, Buds, Flowers and More
share
Happy Spring 2016… Birds, Buds, Flowers and More No matter where in the country you are, spring arrived this morning and of course here in Southern California we have lots of blooms, colors and the beginning of the migration of birds and yes… more
A Pie for Pi Day Today on 3. 14. 16
share
A Pie for Pi Day Today on 3. 14. 16 Today is 'Pi Day' and the best way to celebrate is to make or buy a pie and enjoy. Enjoy some mathematics and try to memorize as many digits of PI as possible… or just have a piece of pie! Thanks for Reading… more
Goodbye to Former First Lady Nancy Reagan
share
Goodbye to Former First Lady Nancy Reagan Today Former First Lady Nancy Reagan died Sunday March 3, 2016 (1921-2016) of congestive heart failure. Today there will be a private ceremony by the family and attended by many dignitaries and close friends… more
Surprises While Showing Property Yesterday
share
Surprises While Showing Property Yesterday Yesterday while showing my buyers a home in Yucaipa CA, we came across several visitors in the yard. First we heard chickens clucking and there was a group of 5 or 6 just on the other side of the fence… more